Feltárás nélküli technológiák: szakértelmünkNO-DIG technologies: our expertise

Feltárás nélküli technológiák: szakértelmünk

A vízi közművekhez és egyéb hálózatokhoz kapcsolódó felszín alatti műtárgyak tervezésében és megvalósításában jelentős tevékenységet folytató SADE Kft. a feltárás nélküli technológiák széles palettáját alkalmazza: a hagyományos dúcolási módszereket galériák és aknák építésére, valamint a microtunnelinget és a csőroppantást.

Microtunneling

A microtunneling egy sajtolási módszer, melyet a feltárás nélkül épülő felszín alatti vezetékek építésére lehet alkalmazni. Az eljárás megfelelő az ivóvíz vagy szennyvízvezetékek, de akár távfűtő vagy távközlési vezetékek megépítésére. Az SADE Kft. által alkalmazott átmérőtartomány 500 mm-től 2500 mm-ig terjed, míg a megépíthető hosszúság korlátlan. A microtunneling vágófeje a meglévő talaj jellegének megfelelően cserélhető. A sajtolási törmeléket zagyként a felszínre szállítja és deponálás előtt a helyszínen kezeli a berendezés erre szolgáló része.

 

Microtunnelier

Csőroppantás

A csőroppantás öntöttvas, acél és műanyag anyagú víz, csatorna, gázvezetékek felújítására alkalmazott technológia. A felújítandó vezetékre telepített aknába szerelt hidraulikus húzópad egy a vezetékcserére kijelölt vezetékszakaszba, húzó rudazatot tól be. Repesztő/ vágófejhez csatlakoztatott új vezetéket, a rudazattal visszahúzva, a régi vezeték egyidejű roppantásával, a meglévővel azonos nyomvonalra építik be. Ezen technológia kiemelkedően gyors kivitelezhetősége, hatékonysága miatt, egyre gyakrabban kerül betervezésre és alkalmazásra.
   

  • társaságunk ezt a NO DIG technológiát több mint 15 éve alkalmazza kivitelezői gyakorlatában
  • 20-100 m szakaszok kivitelezhetők egy húzóállásból
  • az elmúlt időszakban több mint 20 km vezetékrekonstrukció került kivitelezésre.

Megnézem

Főgyűjtő építése városi környezetben

Főgyűjtő építése városi környezetben

Védőcső építése a metró alatt

Védőcső építése a metró alatt
SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. – 2040 Budaörs, Szabadság út 301. – Levelezési cím: 1518 Bp., Pf.: 54. – Email: sade@sade.hu – Telefon:+36 23 513 930 – Fax:+36 23 513 931